Get Away - Viatges info@getaway.cat // Tel. 972 160 684
Home » FI DE CURS » + INFO » DOCUMENTACIÓ. QUÈ CAL SABER?

DOCUMENTACIÓ. QUÈ CAL SABER?

QUINA DOCUMENTACIÓ ES NECESSITA PER VIATJAR?

El menor ha de disposar d'un document  vàlid que l'identifiqui; és a dir, o bé el DNI o bé el passaport. Sense cap d'aquests documents el menor no podrà sortir d'Espanya. El resguard del DNI, mentre s'està fent el document original, no és vàlid perquè no porta fotografia. Per a països que no formen part de l'espai Schengen el menor necessita un passaport, l'autorització i, en el cas que el país de destinació ho sol·liciti, un visat.

Per a països que formen part de l'espai Schengen el menor necessita una documentació específica en els casos següents:

 • Si el menor és nacional i resident (és a dir, té la nacionalitat espanyola i resideix dins el territori espanyol), per sortir d'Espanya necessita:
 •  DNI o passaport en vigor.
 • Autorització per poder viatjar a l'estranger.
 •  

Si el menor és estranger no comunitari, però resident a Espanya (per tant, disposa de Número d'Identificació d'Estrangers - NIE), per sortir d'Espanya necessita:

 •  El passaport. Amb el NIE només no serveix, perquè aquest document no té validesa fora d'Espanya. Però a l'hora d'entrar de nou a Espanya sí que necessitarà el NIE.
 •  Autorització per poder viatjar a l'estranger.
 •  

Si el menor és estranger i no resident (és a dir, disposa d'un visat, per exemple d'estudis, per un temps determinat i viu en una residència o amb una família que l'acull durant l'estada):

 •  El menor s'haurà d'adreçar al consolat del país de procedència, donat que el Mossos d'Esquadra no tenen la competència per fer les autoritzacions en aquest cas.

AUTORITZACIÓ DE SORTIDA A L'ESTRANGER

Aquest document és obligatori i cal portar l'original durant el viatge. El tramiten a qualsevol comissaria dels Mossos d'Esquadra, Guardia Civil o Policia Nacional, sense cita prèvia i ens l'entreguen al moment. Per tramitar aquest permís, caldrà que el pare, mare o tutor legal vagi a la comissaria amb la següent documentació:

 •  DNI o passaport del menor (original i fotocòpia)
 •  DNI o passaport de la mare, pare o tutor legal del menor (original i fotocòpia)
 •  Llibre de família (original i fotocòpia)

En pocs minuts tindrem feta l'autorització, la qual te una validesa de fins a 3 mesos des del moment de l'expedició.

TARGETA SANITÀRIA EUROPEA

Malgrat que tots els alumnes i professors que viatgen amb nosaltres disposen d'una assegurança d'assistència mèdica privada, recomanem tramitar la Targeta Sanitària Europea. En la majoria dels casos, es pot fer per internet a través d'aquest enllaç, i ens arribarà a casa en menys de 10 dies. En alguns casos, aquesta tramitació no es pot fer per Internet. Al mateix enllaç, trobareu aquestes excepcions i què heu de fer en cada cas. La tramitació és totalment gratuïta.

ALUMNES ESTRANGERS

Si sou alumnes estrangers i teniu dubtes sobre la documentació que necessiteu per a viatjar, consulteu la vostra ambaixada o consulat per obtenir la informació de la manera més acurada possible. Us deixem aquest enllaç on trobareu les adreces i telèfons dels consulats i ambaixades a Espanya.