Get Away - Viatges info@getaway.cat // Tel. 972 160 684
Home » FI DE CURS » INTERNACIONAL » FRANÇA » ESTRASBOURG

ESTRASBOURG

ITINERARI

ITINERARI - Get Away - Viatges

Circuit en autocar per descobrir la ciutat d'Estrasburg i la regió d'Alsàcia, a l'est de França. Visitarem el camp de concentració d'Struthof-Natzweiler i la Linia Maginot, una línia de defensa construïda pels francesos que va fracasar en el seu intent de contenir les tropes nazis durant la Segona Guerra Mundial.

 

Primer dia: Escola - Nit en ruta

Trobada a l’escola a última hora de la tarda (18-19h) i sortida en autocar cap a Estrasburg. Parada per sopar en una area de servei habilitada amb picnic (sopar no inclòs, es recomana portar entrepà de casa).  Es farà nit en ruta parant cada 2-3 hores per estirar les cames i anar al lavabo.

 

Segon dia: Struthof-Natzweiler - Estrasburg

Després de passar la nit a dalt de l’autocar. Arribarem al nostre destí. Començarem el viatge visitant el camp de concentració d’Struthof-Natzweiler. Aquest recinte va ser l’únic camp de concentració actiu a França, i va estar en funcionament des del 1941 al 1944, quan les SS van traslladar tots els presoners a Dachau, prop de Munic. A més, va ser el primer camp de concentració que varen alliberar les tropes aliades americanes, juntament amb la ciutat d’Estrasburg. Per Struthof hi varen arribar a passar prop de 52000 reclusos, molts dels quals varen morir incinerats o a la càmera de gas, així com per malalties, mal nutrició i treballs forçats. També s’hi varen realitzar experiments pseudo-científics amb els presoners de la mà d’investigadors nazis. Després de la visita, ens dirigirem a Estrasburg. Passarem per l’hotel a deixar les maletes i tindrem temps per dinar. A la tarda, visitarem el Parlament Europeu d’Estrasburg, on podrem veure l’hemicicle on es realitzen les votacions, veurem un breu audiovisual explicatiu sobre les funcions d’aquest, i tot acompanyat per una visita guiada. Acabada la visita, tornarem a l’hotel per instal·lar-nos i sopar. Al vespre, podem fer una breu passejada nocturna pels carrers d’Estrasburg.

 

Tercer dia: Simserhof - Estrasburg

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar per anar a visitar la malaurada Línia Maginot. Aquesta fortificació militar, la més gran construïda en època moderna, amb un cost calculat equivalent a 5000 milions d’euros en l’actualitat, va ser el gran fracàs estratègic del segle XX. Els 108 forts, les nombroses casernes i els més de 400km de galeries subterrànies no varen servir per aturar l’entrada de l’exèrcit alemany durant la IIa Guerra Mundial a França. Basats en l’experiència en guerres de trinxeres, les defenses de la Línia Maginot es varen veure superades per l’artilleria i l’aviació alemanyes. Visitarem la fortificació de Simserhof, al nort d’Estrasburg. Construïda els anys 30, és una de les obres més importants de la defensa Maginot. Durant la visita, veurem diferents recreacions i audiovisuals documentals sobre l’origen de la Línia Maginot i el seu tràgic final. Visitarem diferents estàncies com casernes i dependències dels soldats, la planta elèctrica per subministrar energia a les defenses, la cuina o la infermeria de les instal·lacions militars. Acabada la visita, tornada a Estrasburg per dinar. Aquesta tarda, visitarem el centre d’Estrasburg i els seus atractius. Començarem pel cor de la ciutat, la Catedral, d’estil gòtic radiant, amb la torre catedralícia més alta del món, només superada per la Catedral de Colònia. L’entorn que envolta la Catedral és perfecte per donar una volta. Hi destaquen diversos edificis antics molt ben conservats com la Maison Kammerzell, del segle XVI, o la Farmàcia del Cérvol, del segle XIII. El Palais de Rohan, antic palau dels bisbes, també és un dels punts d’interès destacats. No podem deixar de visitar la Petite France, antic barri de pescadors on trobem tot el sistema d’encluses per controlar el cabal del riu que creua la ciutat. Les cases tradicionals, amb estructures de fusta, i els ponts coberts, són un iman per als turistes que visiten la ciutat. Podem acabar la visita a la Place Kléber, la més animada de la ciutat i punt de trobada de la gent local. Acabat el dia, tornarem a l’hotel per sopar i descansar.

 

Quart dia: Colmar - Nit en ruta

Baixarem a esmorzar després de recollir les habitacions i fet les maletes. Tot seguit agafarem l’autocar per anar cap a la ciutat de Colmar, al sud d’Estrasburg. a l’Alsàcia francesa. El nucli històric d'aquesta ciutat ens ofereix enormes edificis d'estil gòtic alemany, o els pintorescos barris com el Quai de la Poissonerie, le Quartier des Tanneurs o la Petite Venise. Entre els seus edificis més significatius destaquen l’edifici Pfister, el Koïfhus o antiga duana, Le Corps de Garde, antiga residència de policia, o la casa Adolph, de les més antigues de la ciutat. Dinarem a Colmar i continuarem visitant els barris d’aquesta ciutat Alsaciana. Al vespre, sortirem en autocar en direcció a l’escola. Nit en ruta amb les parades pertinents.

 

Cinquè dia: Dia en ruta - Escola

Arribarem a l’escola a mig matí, comiats i fi del viatge.

PREU

Temporada única                         289,00 €

 

 

Preus basats en 45-50 alumnes de pagament.

Consultar altres opcions.

EL VIATGE INCLOU

Autocar a disposició durant els 5 dies del viatge · 2 nits d'hotel 2** a Strasbourg ciutat en règim de mitja pensió · Entrada al Parlament Europeu · Entrada al camp de concentració de Struthof-Natzweiler · Entrada a Simserhof - Línia Maginot · Assegurança d'assistència mèdica i responsabilitat civil per a tots · Gratuïtats per a professors