Get Away - Viatges info@getaway.cat // Tel. 972 160 684
Home » FI DE CURS » INTERNACIONAL » POLONIA

POLONIA

CRACÒVIA

CRACÒVIA - Get Away - Viatges

5 dies a una de les ciutats més boniques de Centre-Europa. La ciutat de Cracòvia compta amb segles d'història a les seves espatlles, i sent també protagonista dels anys més negres del segle XX. Submergiu-vos en aquesta colorida ciutat polonesa i en la seva història més recent. A més, sumeu-hi una interessant excursió a les espectaculars mines de sal de Wieliczka, una autèntica obra d'art, i visitant també el Camp de Concentració d'Auschwitz.

 

Primer dia: Aeroport de Barcelona – Cracòvia

Trobada a l’aeroport dues hores abans de la sortida del vol per embarcar en direcció a Cracòvia. Sortida cap a Polònia. Arribada i un autocar ens esperarà per portar-nos cap a l’hotel al centre de la ciutat. Deixarem les maletes i sortirem cap al centre per començar a visitar la ciutat. Anirem fins el cor de la ciutat, a l’espectacular plaça del mercat, amb els seus 40.000 m2, és la plaça medieval més gran d’Europa. Als seus voltants hi trobarem alguns edificis significatius com  la llotja de Draps, inaugurada el segle XIII com una espècie de centre comercial; la basílica de Santa Maria, un dels principals monuments de la ciutat, o la torre de l’antic ajuntament, construïda al segle XIV i des d’on podem obtenir magnífiques vistes de la ciutat des dels seus 70m d’alçada.. Tindrem temps lliure per dinar i ens acostarem al Parc Planty, un agradable espai verd en forma d’anell que envolta el casc antic de la ciutat. Al vespre, tornada a l’hotel per, ara sí, instal·lar-nos a les habitacions, sopar i allotjar-nos.

 

Segon dia: Cracòvia

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar la zona del Castell de Wawel. Aquest conjunt arquitectònic és un dels més valuosos del món i el símbol més representatiu de Polònia. A dins el conjunt, hi ha diversos punts d’interès dignes de veure: La Catedral de Wawel, considerada el centre espiritual de Polònia, és un símbol de la historia de la nació polonesa; el Museu Catedralici, inaugurat pel Papa Joan Pau II, on es mostren diferents objectes religiosos; la Cova del Drac, coneguda a tota Polònia i on explica la llegenda que hi va viure el Drac de Wawel. Es pot entrar a la gruta, que compta amb uns túnels de 270m i a la sortida, a la riba del Vístula, podrem veure una escultura d’un drac que treu foc; el Palau Reial, primera residencia dels reis de Polònia i construït el segle XI, amb nombroses estances i parts visitables. Dinar lliure i a la tarda, baixant de Wawel, podem entrar a l’Església de Sant Andreu, considerada una de les dues esglésies romàniques més belles de Polònia, i també la façana de l’església jesuïta de Sant Pere i Sant Pau, d’estil barroc, que contrasta amb l’auster interior de la mateixa, ja que es varen quedar sense fons per decorar-lo. Al vespre, sopar i allotjament a l’hotel. 

 

Tercer dia: Cracòvia

El barri de Kazimierz ha estat un dels bressols de la cultura jueva a Polònia durant anys, i una de les zones que més van patir la invasió nazi durant la WWII, ja que la major part dels seus habitants varen ser deportats al gueto de Porgorze. Curiosament, va ser el rodatge de la pel·lícula “La Llista de Schindler” el que va fer que el barri es comencés a recuperar. Actualment, és un dels barris de moda de Cracòvia, i dels més populars per viure-hi, sopar o sortir a la nit, especialment entre els estudiants. En aquest barri hi trobarem fins a 7 sinagogues, en les quals destaquen la Sinagoga Vella; la Remuth, amb el seu cementiri; la Tempel, amb un espectacular interior;  o la d’Isaac, una de les més ben conservades. També hi podem trobar el Museu Jueu Galícia i la plaça nova, un dels llocs més freqüentats per la comunitat estudiantil. Tindrem temps per dinar i després anirem fins a Porgorze, l’autèntic gueto jueu de Cracòvia, creat pel règim nazi al març de 1941 per “netejar” el centre de la ciutat. Al barri de Podgorze destaquen les restes de murs que trobem, així com la Plaça Bohaterów, la principal del gueto, i on es seleccionaven els jueus que transportaven al camp de concentració. També hi trobarem la Farmàcia de l’Àguila, refugi de molts jueus durant l’ocupació. Al mateix gueto hi trobarem la Fàbrica de Oskar Schindler, creada per aprofitar-se de la ma d’obra barata i que va acabar salvant la vida de centenars de persones, tal i com retrata la pel·lícula d’Spielberg “la Llista de Schindler”. Acabades les visites, tornarem a l’hotel per sopar i allotjar-nos

 

Quart dia: Auschwitz i Mines de Sal de Wieliczka

Esmorzarem a l’hotel i ens recollirà l’autocar per anar a visitar el Camp de Concentració d’Auschwitz. És el camp de concentració més conegut, malauradament, per ser el lloc on es van exterminar més d’un milió de persones. El camp està format per Auschwitz i Auschwitz-Bikernau, aquest últim amb un recinte de 178 hectàrees. Al camp, una guia ens explicarà la vida dels presoners i tots els espais que formaven el camp de concentració. Acabada la visita, agafarem l’autocar i anirem cap a les mines de sal de Wieliczka. Wieliczka forma part de les mines de sal més antigues del món i han estat explotades sense interrupció des del segle XIII fins el dia d’avui. Les mines, conegudes amb el sobrenom de “la catedral subterrània de la sal de Polònia”, tenen una profunditat de 327 metres i una longitud de més de 300km de galeries laberíntiques on trobarem diferents cambres i capelles amb precioses figures esculpides que il·lustren la història de la mineria de sal. En acabat, l’autocar ens tornarà cap a l’hotel per sopar i allotjar-nos.

 

Cinquè dia: Cracòvia - Barcelona

Esmorzarem a l’hotel i farem les maletes per deixar-ho tot preparat abans d’anar al centre per fer les últimes visites a la ciutat. Avui podem acostar-nos al Collegium Maius, o Col·legi Major, un atractiu exemple d’arquitectura gòtica del segle XV i la universitat més antiga de Polònia. Compta amb un agradable pati interior rodejat d’arcades construïdes amb maons i pedra. Una de les atraccions més especials és l’antic rellotge situat al pati, on cada dos hores es pot veure una peculiar desfilada de talles de fusta acompanyada d’una agradable melodia. Dinarem i a l’hora acordada anirem cap a l’hotel on ens recollirà l’autocar que ens portarà fins a l’aeroport. Agafarem el vol que ens portarà cap a casa, comiats i fi del viatge. 

PREU

Temporada única                         489,00 €

 

Preus basats en 45-50 alumnes de pagament.

Consultar altres opcions.

EL VIATGE INCLOU

Trajecte en avió Barcelona - Cracòvia/Katowice - Barcelona amb una maleta facturada per persona · Trasllat de l'Aeroport a l'hotel i viceversa · 4 nits d'hotel a Cracòvia en règim de mitja pensió · Autocar per a l'excursió a les Mines de Sal de Wieliczka i Camp de Concentració d'Auschwitz · Assegurança d'assistència mèdica i responsabilitat civil per a tots · Gratuïtats per a professors